diumenge, 3 de novembre del 2019

Temps i clima

El temps meteorològic és l'estat de l'atmosfera en un moment concret i un lloc determinat. Per saber el temps que fa, tenim en compte:

  • La temperatura: els graus de calor de l'aire, que es mesuren amb el termòmetre.


  • El vent: aire en moviment que influeix en les temperatures i les precipitacions. Es mesura amb l'anemòmetre i el penell.






  • Les precipitacions: quantitat d'aigua de pluja o de neu que cau, es pot mesurar amb eines com el pluviòmetre. Influeixen en la temperatura.



Per poder fer una predicció del temps, també cal tenir altres fenòmens com la pressió atmosfèrica o la humitat de l'aire.




Per determinar el clima d'un lloc, en canvi, cal observar quin temps fa en aquest indret durant uns quants anys, i tenir en compte també altres factors: la latitud, l'altitud i la distància d'aquest indret respecte al mar.



El clima influeix en la fauna i la flora que hi ha al territori, i contribueix a fer que en algunes zones la vida sigui més difícil que en altres.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Temps i clima

El temps meteorològic  és l'estat de l'atmosfera en un moment concret i un lloc determinat.  Per saber el temps que fa, tenim en co...