diumenge, 3 de novembre del 2019

El clima de Catalunya

A gairebé tot Catalunya el clima afavoreix unes bones condicions de vida. Les comarques interiors i especialment les litorals són les que tenen un clima més benigne. Per això són les comarques més poblades. En canvi, les comarques de muntanya ho estan molt menys a causa dels factors climàtics.

A Catalunya hi ha grans variacions entre el litoral, l'interior i les zones de muntanya:



  • A les zones costaneres el clima és mediterrani litoral. És un clima suau, amb estius càlids i hiverns no gaire freds. Les precipitacions són abundants, sobretot, a la primavera i a la tardor.
  • A la zona de la Depressió Central hi trobem un clima mediterrani d'interior o mediterrani continental, amb hiverns freds i estius molt calorosos. Les precipitacions són escasses.
  • Als Pirineus i el Prepirineu, el clima és d'alta muntanya (mediterrani pirinenc). Els estius són frescos i els hiverns són molt freds, amb precipitacions abundants, sovint en forma de neu.
  • Finalment, la zona de la Vall d'Aran, amb precipitacions abundants durant tot l'any, té un clima atlàntic. A causa d'aquestes precipitacions, els estius són frescos i els hiverns, freds.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Temps i clima

El temps meteorològic  és l'estat de l'atmosfera en un moment concret i un lloc determinat.  Per saber el temps que fa, tenim en co...